Wednesday, October 4, 2017

11 years Crush

Hi u olls...

hehehe... spe yg follow citer aku sure ckap "ramai nyer crush ko nie?" FYI tak ramai ok... 2 org je. but currently tinggal 1 sbb yg lg 1 tu ak rase mcm xde mase depan. Meh aku story skit mcm mn ak bley fall in love ngan crush ak nie...

Ktorg study sama2 mase diploma kt Faculty of Performing Arts dlu... 2006 kalo xsilap. Aku Dept. Theater major in Seni Lakon & die Dept. Music, Major in what aku xpasti... yg aku tau die ambek instrument saxophone. Honestly masa mula2 join UiTM aku mmg tak perasan die... langsung! seingat aku, mase orientation pun aku tak pernah nmpk die. Dulu ktorg kelas kt Stadium Shah Alam (yup! stadium bola!!!) and hostel kt Puncak Perdana.

The falling began waktu faculty punyer orientation kt bukit cerakah. Actually, ak tak de memori best langsung kt sane melainkan waktu2 ak dgn die. Aku pun sendiri tak sedar mcm mn ak bley ter-crush ngan dia ni. the felling developed gradually. Mase kt sana senior ad buat activity treasure hunt and ktorg in 1 group. Ade sekali tu aku kne dress up like some sort of princess and die buatkan cincin dpd. kertas surat khabar. Waktu die sarung that thing kt jari aku tulah yg aku rase darah start naik kt muka aku. Jantung waktu tu xpayah citerlah, laju die aku rase lebey 2000km/h. Hahahaha... sure korg rase aku ni yo yo o perasankan? Whatever... tp mmg itu yg aku rasa.

Tanpa aku sedar aku start ambek tau pasal die... mana die pergi... die lepak ngan sape... bilik hostel die blok berapa... semualah. But one thing that i regret until today is aku tak pernah ambek tahu apa full name die. Time ni aku xda cerita kt sesaper pun yg aku ter-crush ngan dia. I just keep it to myself.

Biler aku ambek tahu mula lah aku start dgar citer pasal die. Specifically, perempuan mn yg pon sama2 suka kt die. hahaha... #kesjeleslanie. Aku dpt tahu yg die ad rapat ngan sorg budak dept. screen. Emilia nm budak tu. So ak pun g la stalk sape Emilia ni.... cantek budak tu. Putih, hidung mancung, kurus. Waktu tu dlm hati aku ckap "no wonder...sbb die cantek". So aku pun redha je lah. But that doesn't mean i'm moving on. The feelings is still there. Cuma ak dh tak ambek tahu & tak stalk die dh.

Lepas tu ak dpt tahu yg housemate aku pun ter-crush ngan die... hahaha... (hot stuff gak mamat tu) Diorg 1 dept. sama2 bdak music. Ktorg panggil that gurl Darlin'. Die ni pun cantek... even die skit chubby but she's very pretty. So aku pun redha lah lg sekali. Hahaha... kne lah sedar diri yg aku nie tak cantek mcm diorg.

Aku ad instinct yg sgt kuat dlu dgn die... sbb aku boleh feel his presence whenever he's near me. Jgan tanyer aku mcm mn aku boleh rase. aku jus rase je. Dlu bilik hostel aku menghadap bus stop. And setiap kali ak dpt rase yg die ad kt bus stop tu ak akan berdiri tggu kt tingkap smpilah die naik bas. Hehehehe.... aku tahu... time tu aku mmg dh parah sgt dah.

Oh lupe nk bg tau. 1 main reasons why aku tak approached die time tu is bcoz aku dh ade boyfriend. Which aku dh couple since form 4.

Aku xsedar mcm mn ktorg start close. Ktorg mula lunch sama2 kt Giant Seksyen 13. Tp xlah berdua je... ramai2 lah. Bawah ni ade beberapa memori yg aku simpan sampai sekarang:

1. Ade sekali tu aku tgh mkn sorg2 kt McD. Then, i received text from him "sorg je?" Aku pun pelik n pusing keliling... tak pulak aku nmpk die. Then a few minutes later die letak McFlurry dpan aku... Aku tahu die tahu yg aku mmg giler mkn bnd alah tu mase tu. Mmg time tu aku terharu sgt2. Happy nyer Allah je lah yg tahu. Tapi tetiba time tu gak lah BF aku nk dtg. Aku kuar jap jmp BF aku... Aku ptah blik kt McD aku tgok die dh habeskn McFlurry aku tu... Cis! Aku dpt sense jealousy kt situ tp aku xberani nk ckp pape sbb aku tahu "we r juz friend". 

2. Ade sekali ktorg g cari stationary kt dlm giant. And aku berkenan kt satu pencil case tu... corak celoreng kaler pink. Cantek sgt. and die yg tolong belikan sbb die yg byar. Aku smpan bnd tu bertahun. sampai aku wariskan kt adik bongsu aku. Tp haritu aku tanyer adik aku ad lagi tak pencil case tu... die ckap dh lupe letak mana... huhuhu #sedey

3. Memori yg paling manis sekali adalah waktu die ajar aku main piano. well bkanlah ajar main btol2. Die kenalkn aku kt basic key atas piano tu je. Dan sampai sekarang memori tu masih segar dlm ingatan aku. Ade part yg die main melodi then die suh aku teka melodi tu bwk mood/rase ape... satu melodi yg aku ingt is... "bunyi mcm lagu padang pasir".

Entah mcm mn. tetiba one of my classmate dtg jmp aku. Die ckp "Ko tau die suka kt ko?" Aku pun mcm "what?" hahaha... aku tahu aku spatotnyer rase happy but nope. aku rase tak percaya. sbb aku kenal die... (or so i thought) even die suka kt aku / kt sesape sekali pun... adalah mustahil die akan ckap dgn org lain. Die seorg yg sgt2 secretive.

So aku pun story lah citer tu kt Darlin'. Aku bkan niat nk bg die jeles or whatsoever. Aku sekadar nk bercerita sbb die kwan aku. Ntah mcm mn tetiba die nangis. Aku teros panik... ak ckp "weyh lek ah bkan ade pape pun". Then, tak lama lepas tu aku terdgr desas-desus yg org tuduh aku sailang member sendiri... aku pun malas nk explain. aku terima je ap org tuduh pun. Sampai ad yg ckp "Die ingt die cantik? kalo org nk pun sbb body je... kalo main tutup muka ngan bantal". Aku tak marah sbb aku tahu ape yg diorg ckp tu btol. mmg aku x cantek pon.

Lepas dr tu aku dgn die makin renggang. Honestly aku mmg sedey. Sbb? sbb sblom nie even die bkan aku punyer at least ak still boleh hang out, borak, jenjln n kuar mkan sama2. huhuhu #sedey
Semester 3 Music Dept. pindah Seksyen 17. Sejak dr tu ktorg rengang terus. Before die pindah aku ad dgr citer die couple ngan sorg senior music, Farah. Aku pun mcm... "hurm... okay" sbb aku dah malas nk ambek tahu. Dalam xnak ambek tahu tu I still missed him. Every week aku turun Sek 17, juz to get a chance to meet him. Bodoh kan? Yup! I know. Sampailah ad satu mlm ak terserempak die dgn Farah holding hands. Pergh!!!! ujian ckp lu!!! aku buat2 xnmpk. Sedangkan air mata dh hujung2 jek nk jatuh. hehehe.

The following week lepas tu ak still turun Sek 17. Sbb xnak la nmpk obvious sgt yg aku broken heart kan? Dan that time gak lah aku jmp Ex-Asben aku. Then... aku pun decide... it's really a time to move on. He will never be mine.

THE COMEBACK

Waktu ak saperate ngan ex-asben aku...aku try cari die (jgn tanyer knp sbb aku pun xtau) aku try comment on 1 of die nyer photo kt fb. And die reply through DM IG. Ktorg start chat (even jarang2) And one day die tanyer aku... aku ade ap2 yg nk tanyer/beritahu die tak? Mase tu lah aku reveal the whole truth. What's the point of keeping it secret when i know i never had that chance kan? Aku ckap aku pernah fall in love dgn die... PERNAH. which means i'm sending a msg that currently i am not interested lah kan? padahal hurmmm.... Dan ini die ckap "... tak pernah dn tak mungkin" and that's it. I am done! aku dh usaha dlu.... dn aku dh tggu for 11years. I am tired already. Tapi until now why my heart doesn't give up? Why the feelings never fade? why?!!!!

Lepas tu aku patah blik kt asben aku. Dgn harapan ex.asben aku tu berubah lah. but hurmm... hampeh. One night kantoi pop up notification IG kt screen hp.... asben aku tak ngamuk but die ambek hp and reply DM tu. Aku hanya mampu tgok je.

Lepas offically divorce aku still cr die balik. (tak yah nk maki aku dlm hati... i know i am stupid + terhegeh2) Now we still msging... borak2... but aku tak berani dh nk confess ap2 sbb aku taknak terpisah lg dgn die. If this friend zone can keep us together then be it. I make our conversation santai... no feelings... nada. At least now die dh boleh open up dgn aku... care pasal aku... that's already make me happy. Kalo dlu his mixed signals often makes me confused, flattered, carried away. But now every time i got that kind of signals, I keep reminding myself "careful heart he is the king of mixed signals". He cared doesn't mean u r special. He opens up doesn't mean he love u. Sometimes it's just him being him. That's all. But his name always in my doa. I pray for his safety, his well being and I wish someday He'll be mine.


Wednesday, September 20, 2017

JAMU ASEM KUNYIT IBU ZALEHA


MARI! MARI! MARI!

Air jamu asem kunyit terbukti berkesan untuk kecantikan dalaman dan luaran wanita.

KEBAIKAN JAMU ASAM KUNYIT IBU ZALEHA

  • 1.      Melancarkan peredaran darah.
  • 2.      Mengeluarkan angin & toksin dalam badan.
  • 3.      Memberikan tenaga & menghilangan kelesuan
  • 4.      Mengempiskan perut
  • 5.      Mengurangkan berat badan
  • 6.      Memperbaiki siklus haid
  • 7.      Mengurangkan senggugut
  • 8.      Mencegah keputihan
  • 9.      Mengecutkn cyst
  • 10.   Mengetatkan Miss V
  • 11.   Membantu masalah Miss V gatal & berbau
  • 12.   Merawat masalah kulit muka
  • 13.   Memberi cahaya pada wajah (glowing)
  • 14.   Menghilangkan bau badan
  • 15.   Membersihkan & mengecutkan Rahim
  • 16.   Awet muda

DIPERBUAT DARI 100% BAHAN SEMULAJADI (500ml)


  • 1.      Ibu kunyit
  • 2.      Halia
  • 3.      Asam Jawa
  • 4.      Manjakani
  • 5.      Temulawak
  • 6.      Cekur
  • 7.      Madu
  • 8.      Gula batu

KANDUNGAN NUTRISI DALAM KUNYIT

1

CARA PENGAMBILAN

½  cawan setiap pagi sewaktu perut kosong
½  cawan waktu malam selepas makan malam.


AMARAN!!!!

Wanita mengandung adalah DILARANG dari mengkonsumsi produk ini.

HARGA

RM 18.00 / Botol

FREE COD AREA

Sg. Besi / Tmn. Tasik Permaisuri / Bandar Tun Razak

POSTAGE

Add RM 8.00/SM
Add RM 12.00/SS

BERMINAT????

Whatsapp saya sekarang : Taip>Jamu Asem Kunyit > 017 - 637 7005


FREQUENT ASK QUESTION


Wednesday, September 6, 2017

The Second Confession

Hi U olls!!!,

I nk story pasal kisah i blik Muar Raya Haji 2017 hritu. Well i guess sape yg follow citer ni sure dh tau knp I sanggup habeskan masa 5 hari kt muar instead of raya kt KL kan? Yup! sbb i rindukan si Epul. There I said it out loud!

Blik kali ni ak mintak tolong die dealkan ngan bengkel member die tok ak hantar service keta. Sbb nk cut cost service keta kt produa mahal giler. Hantar kt bengkel member die ni kne RM95 jek.

Ktorg gerak dr KL lebih kurang kol 11.30pm hari rabu. Sampai muar kol 2am, stop mkn jap, kol 2.30am smpi umah.

Balik kali ni ak rase Epul mcm lain skit layanan die pd ak. Yang paling pelik ialah biler die ajak ak breakfast sesame hari Jumaat pg tu. Tambah pelik biler die tak kisah ktorg mkn berdua je. Naik motor berdua!!! Kalo slalunyer usah haraplah die nk offer. Blik lepas breakfast tu ak dok kt dapur nk jerang air. 

Epul: Pusingla kepala paip tu bg air die besor.
Aku: Laaa... boleh pusing ke? mn la nk tau.
Epul: Sbb boleh pusinglah dh pecah...
Aku: kasar nyer smpi pecah.
Epul: Rumah xde org perempuan. mcm ni ler...
Aku: Dh tu carik la..
Epul: Dh carik dah...
Aku: Dah tu?
Epul: Orang punyer.
Aku: Yg pegi carik org punyer tu knp?

Aku tahu org yg die maksudkn tu adalah aku. Dan aku 100% sure yg die stalk FB aku n nmpk pic yg aku kuar tgok wayang ngan rindu. Sedihnyer la ak mase nie... knp la die nk main tarik tali mcm ni? Sedangkn die tahu yg aku sukakn die dulu.

Tengah hari tu ktorg ikot plan mcm biase, g begkel service kereta. Rupenyer dkt bebenor bengkel si wang tu ngan umah anim.

Malamnyer anim n along buat BBQ. Siang td lepas blik dr bengkel Epul ad sebut nk ajak g tgok wayang kt Melaka. Tp ak tak mengharap sgt sbb aku dh biase dh kne ngan mamat tu. Biler ak berharap last minit confirm tak jadik. Malam tu mase BBQ ad plak member2 die join sekali mkn. aku pon ckap dlm hati... "hurm... ni confirm tak jd tgok wayang la niey." Tiber2 mase ak ngah tgok tv kt dlm umah die tanyer "Jadi tak?" Aku pun ckp "Jadi la"... Hahaha... berbunga2 hati time ni wey!!!

Ktorg naik satu keta. Tp xjd g tengok wayang tp ktorg g karok. Actually, mlm sblom tu ktorg dh g karok dh. tp g ramai2 ngan nonon n anim skali ngan wan (adik bongsu anim). Ak kalo ikut hati nk sangat pegang tangan die, jln sama2... tp... hurm... ak tahu aku bukan sesape... and aku tahu die bwk g karok ni pun die just anggap aku mcm kwn biase. Tp ak tak kisah. setiap detik memori mlm tu ak akan kenang smpi akhir hayat.

Ktorg gerak blik KL hari ahad mlm. Jammed pack baq hang!!! blik kali ni xmcm selalu. sbb time ktorg keluar umah td die dh keluar ngan member2 die... tak tahulah kemana. Naluri ak ckap die g Melaka tgok Abg Long Fadhil 2. Selalu die n ayah akan hantar smpi ak masuk keta. hurmm.... tgh taip ni pun ak masih rindukan die.

Semalam (Selasa, 5/9/17) aku rase tak puas hati sgt2. ak tak puas hati biler die ckap "org punyer". Sape yg kenal aku, aku ad satu perangai dimana aku tak suke satu perkara tu tergantung. Terutamannya hal2 yg melibatkan emosi n perasaan. Mmg aku akan settlekn dan2 tu jugak. So... aku hantarlah ws kt die...

Assalammualaikum, if the person u mention "org punyer" is me... here's my confession... i fall for you first, i'm in love with u first. As I promise, I waited for you. Only Allah knows how much i missed u. But when u didn't reply my ws n when i know that u already have a GF, i thought that may be i'm not good enough for you. That's when i decided to accept by BF. To make myself forget about you. For u every word might sound like a joke. But not for me, I don't play with hearts. Actually there's too many things i wanted to say to you but i'm out of words whenever u stand before me. However, u r acting very strange during last raya, how i wish that u r the one who confess. I am sorry if this msg bother u. I'm not like other girls... sy tak pandai berkias. Andai jodoh itu boleh pilih... saya pilih awak. But sadly i'm not the one you choose. Saya serahkan segalanya pd takdir. Sy harap layanan awak pd saya masih sama lepas awk bce msg nie. There's always a place for you in my heart and I will always love u.

Dan ini die jwab.

Andai dh ad bf... xpelah... teruskan... jgn dikecewakn... x baek... teruskan jek.

Dan air mata aku pun jatuh.

Wednesday, August 23, 2017

Tips Memakai Perfume: 1. Jangan Gosok!!!


MENGAPA ANDA TIDAK SEPATUTNYA MENGGOSOK PERGELANGAN TANGAN SELEPAS SEMBUR PERFUME?

Fre'mont, seorang pereka perfume yg bekerja dgn Fermenich (salah sebuah syarikat pengeluar perfume yg exclusive). Antara perfume rekaannya ialah Ralph Lauren Romance, Polo Sport, Calvin Klein CK One, March Jacobs Daisy Sunshine & Daisy Eau De Fresh Sunshine.

Menurutnya, anda harus berhenti menggosok kedua pergelangan tangan anda selepas anda sembur perfume kerana dgn berbuat begini anda telah merubah cara haruman tersebut bertindak balas dgn kulit anda!

Kebiasaanya penghasilan perfume adalah kombinasi drpd TOP NOTES, HEART NOTES & BASE NOTES.


TOP NOTES adalah lebih lembut, bermolekul ringan dan terurai lebih cepat. Manakala, BASE NOTES, mempunyai molekul yg lebih berat dan tahan lama. Apabila anda mengosok anda merosakkn molekul ringan yg terdapat dlm top notes. Geseran diantara perfume dan kulit anda telah mempercepatkan proses haruman ini.

So, mulai dari hari ini, ubah habit pemaikaian perfume anda okay?

Thursday, August 17, 2017

Karnival Jubli Perak MPAJ 2017


MARI! MARI! MARI!

Dapatkan Scentuous EDP anda di Karnival MPAJ 2017 (booth 22) di Padang Perbandaran MPAJ Pandan Indah pada 19-20hb Ogos 2017.

Kami memberi harga PROMOSI!!! 

Harga normal RM50/Sebotol
Beli 2 botol @ RM90.00
Beli 3 botol @ RM130.00

Jumpa anda di sana!!! Bawa satu family sbb byk aktiviti yg disediakan utk pengunjung!

Scentuous EDP by Mich & Jules Cosmetics:

ü  Boleh dibawa solat
ü  Produk Bumiputera (Halal)
ü  Tahan lama ( > 8 jam )
ü  Kualiti standing produk perfume antarabangsa
ü  Terdapat koleksi untuk wanita & lelaki
ü  Harga yg menarik 

Scentuous For Him & Her





Wednesday, August 9, 2017

Peluang Ke - 2



Hi U Olls!!!

Ak x tahu mcm mn nk explain ni kt korg. Ok cite die mcm ni... Smlm Nashrin xputus2 pujuk ak supaya maafkn die. Die ckap die menyesal, die mntak bg die peluang ke 2. Lepas solat aku doa "Ya Allah, Kau tunjukanlah kebenaran dlm permasalahan ku ini, Aku redha atas segala ketentuan yg telah Kau tetapkan".

Petang semalam aku decided nk dgar dr mulut die sendiri knp die buat mcm tu? Knp die msg Ieta? So lepas solat asar aku turun jmpe die. Aku buat perangai mmg langsi abes. Tapi yg peliknyer, die tetap sabar. Die tak mcm Ayub yg even dh terang2 salah ttap xnak turunkn ego. Die lain dr lelaki lain yg aku kenal seblom ni.

Aku tanyer die knp die buat mcm tu? Die ckap die xtahu knp die buat mcm tu, die xtahu yg msg Ieta tu salah. Niat die sekadar nk bergurau. Aku ckap knp bergurau mcm tu? Knp perlu ckap yg die suke kt Ieta? Die ckap sbb Ieta yg tanyer dulu... die suke Ieta ke? So die blas mcm tu sekadar nk mengenakan Ieta.

Lepas tu aku tanyer die... knp die msg Ieta in the first place? Die ckap die btol2 sekadar nk ckap terima kasih kt Arin. Kalo bkan sbb arin n Ieta nk jmp mlam tu, mesti die xdpat simpan sweet memory ktorg kt sane.

Lepas ak dgar die explain, terdetik dlam hati aku. Ade beberapa benda dlm diri die yg aku je paham & org lain xtahu or susah nk paham...
1. Die ni xpernah berkawan dgn pompuan n die tak tahu cara mcm mn nk berbual ngan pompuan. Disbbkn Ieta tu kwan aku, so die sboleh2nyer nk gunakan perkataan2 yg sopan.
2. Aku pernah cite kt korg yg die ni punyer pemilihan bahasa adalah sgt pelik. sbb die suka gunakan bahasa2 yg mcm dlm novel n sajak2. Plus die dlu belajar 2 thun kt Indonesia. bukan belajar Uni but podok. Which is area yg pendalaman. Biler die nk berckap ngan bdak2 kt sane, die terpaksa explain dlm bahasa indonesia... kt sane tak wujud google translate yea. so die terpaksa guna kamus. Korg imagine sendiri mcm mn die nk ubah semua tu sedangkan die bru blk tahun lepas?
3. Die sorg yg sangat suke menyakat. Bg die semua perbulan ngan Ieta tu sekadar borak2 kosong. Aku tahu die ckap jujur sbb aku kenal die.

Die ckap knp Ieta bg screen shot separuh2? Knp x semua? knp Ieta x send yg die ckap die syang aku sgt2? hurmm... aku pun tak tahu knp Ieta buat semua tu...

Selang xlama lepas tu Nonon hantar screen shot conversation Nashrin & Ieta. Aku bace satu persatu. Byk wassap yg Ieta dh potong. Aku tanyer Nonon... knp Kak Ieta xbg semua? Nonon ckap die bg yg penting2 je. WHAT? seriously. If die nk elokkan keadaan die spatutnyer bg semua! penting atau tak aku yg akan tentukan! Then, aku perasan yg Nonon tahu aku tak puas hati. "Kak Ieta ckap die buat mcm tu just utk uji abg nashrin je... samada die setia or tak ngan akak".

Aku explain kt Nonon satu-persatu knp Nashrin tu berbeza drp lelaki lain yg ktorg pernah kenal. Tp aku rase Nonon xkan pham. Sbb aku pon mula2 susah nk pham Nashrin tu mcm mn orgnyer. "Ieta niat nk uji Nashrin... Nashrin igt Ieta nk mengayat die... Ieta igt Nashrin btol2 tangkap cinta dgn Ieta... sedangkan Nashrin just bergurau nk mengenakan Ieta. Aduhai.... ape ke benda lah hanat semua ni???

Lama aku pk. Aku tenung mata Nashrin dalam2. Aku nk cr kejujuran dlm diri die. Dari td die tak sudah2 mntak maaf. Die mengaku mmg salah die, die yg cari penyakit, die tak tahu bnd yg die dh buat tu adlh di consider sbgai curang. Pada die if org tu dh keluar dating or pegang tangan, itu bru dikatakn curang. APAKAH? lembabnyer lah otak mamat tu?

Aku sedar yg Nashrin tu agak slow skit. ckap pun gagap2. tp aku tetap syang die. Aku terima die seadanya... mcm mana die terima semua kekurangan aku. Aku decided nk bg die peluang kedua. Mungkin in a future tuhan akan uji ktorg dgn byk lgi ujian. tp aku harap die takkan ulang lagi kesalahan yg sama. Sedangkan Allah sendiri pun bg peluang utk setiap hambanya berubah, sebesar mn pon dosa itu. Dulu mse aku ngan Ayub, aku boleh bg die byak peluang... tp die still the same. Bukan salah die... tp salah aku sbb tak memahami die org yg mcm mn. So this time around aku taknak buat mistake yg sama. Aku buka hati aku untuk faham Nashrin. Untuk faham yg semua manusia ni berbeza, ade sesetengah org boleh terima kte bergurau, ade sesetengah org anngap gurauan kte tu sindiran, dan paling teruk ad org yg anggap gurauan kte tu adlah perkara serious. Nashrin tak tahu semua tu sbb die tak expose to social relationship between man & woman.

Aku jugak cube pham knp Ieta buat mcm tu. knp die take childish action mcm tu. Mcm mn die boleh terfikir utk uji Nashrin. Knp die drag conversation dgn Nashrin lepas dr juz say Thanks to Azreen. Skarang Ieta mcm nk menjauhkan diri. Die ckap die stress. Aku pun malas nk mendesak. Aku xnak pikir yg die sekadar nk lepaskn diri die dr Azreen so die gunakan Nashrin. Aku jugak sedar yg Ieta ade kekurangan dia sendiri. Ieta ni jenis cepat perasan. Die akan rase yg seorg lelaki tu suka kt die kalo lelaki tu buat baik dgn die. Padahal blom tentu org tu suka, lelaki kan mmg perangai mcm tu. So aku tak salahkn Ieta kalo die rase semua yg Nashrin ckap tu mcm nk mengayat die. Now the worst part is Ieta take this situation as a chances for her to get rid of Azreen. Hurmmm....

Doa aku hanya satu, Supaya semua ini akan berakhir dgn baik. Aku terima semua takdir Allah dgan Redha dan dgan hati yg lapang. Aku harap Ieta sedar yg ape die dh buat ni sbnrnyer salah walaupun niat die baik. Aminn.

K lah. Bye!

Tuesday, August 8, 2017

Kepercayaan Yang Hilang


Hi U Olls,

Kalo ad sesiape yg follow my blog sure korg confirm ckap akulah pompuan paling bodoh di dunia. Knp? Haaaa.... meh sini nk citer...

Igt entry sblom ni? Pasal blik muar ngan so call Rindu? Turns out rupernyer aku dh diperbodohkan oleh manusia bebal itu.

Semlm lepas dinner ak dpat wassap yg pelik dr Ieta. Die ckap die tak sampai hati nk bg tau. Aku paksa die ckap jgak. Sbb mmg pantang aku kalo org jemput masuk separuh jln...

Ieta ckap Nashrin ad msg die... then aku tanyer msg ape? Ieta diam... Aku ckap lg...msg ape?
Ieta ckap at first die juz msg nk tanyer pasal aku... then conversation tu melarut sampai Nashrin ckap die suke kt Ieta. (aku tahu... sedey kan hidup aku?) Lepas tu Ieta hantar screen shot wassap die ngan Nashrin...




Yang aku xpham... aku mintak Ieta screen shot seluruh conversation die ngan Nashrin tp knp Ieta hantar juz 2 ni je? Lepas tu die ckap yg lain tu dh delete. Seriously, aku dh tak tahu nk percaya sape. But ikot mn pon aku tetap salahkan Nashrin sbb mmg die yg mulakan dulu.

Nashrin call, aku ckap nk putus... tp die tak nak... Aku peduli ape die nak ke tak nak. As far as I'm concern, aku ngan die dh takde apa2. Die merayu bagi die peluang ke dua... Hahahaha.... yg ni kelakar. Aku dh pesan dr awal2 lg waktu ktorg couple jgan sesekali hilangkan kepercayaan yg aku dh bg. Sbb kepercayaan tu mcm kertas yg direnyuk, kertas yg dh direnyuk takkan elok blik mcm biasa. Sedangkan ex aku yg hidup ngan aku 11 tahun pun aku sanggup mintak cerai sbb kepercayaan aku die dh hilangkan, inikan pulak kau yg baru aku kenal tak sampai 3 bulan! Sorry der... no 2nd chance for you.

Aku unfriend die dr FB. Tapi aku blom block die dr contact list and wassap. Aku ckap dgn die... aku dh xmo dgr atau tahu apa2 lagi berkenaan dgn die. Kalo die nk anggap aku still GF die, itu hak die. But for me I am single and I do not attached with him anymore. Dan aku takkan setia dgn die mcm aku pernah setia dgn die dulu. Andai lepas ni hadir seseorang yg aku suka dan die pun suka kan aku, aku xmo die jd pengacau. That's it.

Sejujurnya mmg aku sedey... dan aku masih sedey saat aku taip entry ni. Aku sedey sbb aku mmg sayang die seikhlas hati, aku sedey sbb aku letak harapan yg tinggi pada die utk jd imam aku, aku sedey sbb aku letak die sbgai lelaki paling sempurna yg pernah aku kenal, aku sedey sbb die buat mcm tu dgan kwn aku sendiri.

Walaupun ex aku jhat main perempuan kt belakang. Tapi sekurang2nyer die pernah syang aku sepenuh hati selama 2 tahun. Ni baru 2 bulan!

Aku redha Allah dh tulis takdir hidup aku mcam ni. Mungkin sbb terlalu banyak dosa yg aku dh buat. So Dia hantar peringatan supaya aku berubah. Supaya aku menghargai kasih-sayang Nya lebih dr kasih-sayang manusia. Bahkan aku bersyukur kerana Dia tunjukkan aku belang Nashrin awal2 sebelum relationship ktorg pergi lebih jauh. Ahamdulillah... terima kasih Ya Rabb.

Aku tak tahu aku boleh percaya pada lelaki atau tak lepas ni... Aku harap masih ad sinar harapan utk aku kecapi kebahagiaan hidup berumahtangga.

Hope korg doakan aku jugak.

K Bye!