Tuesday, August 8, 2017

Kepercayaan Yang Hilang


Hi U Olls,

Kalo ad sesiape yg follow my blog sure korg confirm ckap akulah pompuan paling bodoh di dunia. Knp? Haaaa.... meh sini nk citer...

Igt entry sblom ni? Pasal blik muar ngan so call Rindu? Turns out rupernyer aku dh diperbodohkan oleh manusia bebal itu.

Semlm lepas dinner ak dpat wassap yg pelik dr Ieta. Die ckap die tak sampai hati nk bg tau. Aku paksa die ckap jgak. Sbb mmg pantang aku kalo org jemput masuk separuh jln...

Ieta ckap Nashrin ad msg die... then aku tanyer msg ape? Ieta diam... Aku ckap lg...msg ape?
Ieta ckap at first die juz msg nk tanyer pasal aku... then conversation tu melarut sampai Nashrin ckap die suke kt Ieta. (aku tahu... sedey kan hidup aku?) Lepas tu Ieta hantar screen shot wassap die ngan Nashrin...




Yang aku xpham... aku mintak Ieta screen shot seluruh conversation die ngan Nashrin tp knp Ieta hantar juz 2 ni je? Lepas tu die ckap yg lain tu dh delete. Seriously, aku dh tak tahu nk percaya sape. But ikot mn pon aku tetap salahkan Nashrin sbb mmg die yg mulakan dulu.

Nashrin call, aku ckap nk putus... tp die tak nak... Aku peduli ape die nak ke tak nak. As far as I'm concern, aku ngan die dh takde apa2. Die merayu bagi die peluang ke dua... Hahahaha.... yg ni kelakar. Aku dh pesan dr awal2 lg waktu ktorg couple jgan sesekali hilangkan kepercayaan yg aku dh bg. Sbb kepercayaan tu mcm kertas yg direnyuk, kertas yg dh direnyuk takkan elok blik mcm biasa. Sedangkan ex aku yg hidup ngan aku 11 tahun pun aku sanggup mintak cerai sbb kepercayaan aku die dh hilangkan, inikan pulak kau yg baru aku kenal tak sampai 3 bulan! Sorry der... no 2nd chance for you.

Aku unfriend die dr FB. Tapi aku blom block die dr contact list and wassap. Aku ckap dgn die... aku dh xmo dgr atau tahu apa2 lagi berkenaan dgn die. Kalo die nk anggap aku still GF die, itu hak die. But for me I am single and I do not attached with him anymore. Dan aku takkan setia dgn die mcm aku pernah setia dgn die dulu. Andai lepas ni hadir seseorang yg aku suka dan die pun suka kan aku, aku xmo die jd pengacau. That's it.

Sejujurnya mmg aku sedey... dan aku masih sedey saat aku taip entry ni. Aku sedey sbb aku mmg sayang die seikhlas hati, aku sedey sbb aku letak harapan yg tinggi pada die utk jd imam aku, aku sedey sbb aku letak die sbgai lelaki paling sempurna yg pernah aku kenal, aku sedey sbb die buat mcm tu dgan kwn aku sendiri.

Walaupun ex aku jhat main perempuan kt belakang. Tapi sekurang2nyer die pernah syang aku sepenuh hati selama 2 tahun. Ni baru 2 bulan!

Aku redha Allah dh tulis takdir hidup aku mcam ni. Mungkin sbb terlalu banyak dosa yg aku dh buat. So Dia hantar peringatan supaya aku berubah. Supaya aku menghargai kasih-sayang Nya lebih dr kasih-sayang manusia. Bahkan aku bersyukur kerana Dia tunjukkan aku belang Nashrin awal2 sebelum relationship ktorg pergi lebih jauh. Ahamdulillah... terima kasih Ya Rabb.

Aku tak tahu aku boleh percaya pada lelaki atau tak lepas ni... Aku harap masih ad sinar harapan utk aku kecapi kebahagiaan hidup berumahtangga.

Hope korg doakan aku jugak.

K Bye!

No comments:

Post a Comment